Deseneanimate
Image default
Architecture

Een lekkere zachte kussen voor je hond

 

Wanneer je een hondenkussen of bed voor je pup kiest, moet je rekening houden met hun specifieke behoeften. Een mat achtig kussen is een eenvoudige, budgetvriendelijke optie, maar als jouw hond graag slaapt met zijn hoofd rustend op een verhoogd oppervlak, biedt een orthopedisch hondenkussen met een bolster een gedempte richel om zijn hoofd en nek te ondersteunen. Ondertussen kan een kussen met verhoogde zijkanten of een grotachtig ontwerp het gevoel van veiligheid vergroten, waardoor gestreste pups worden gerustgesteld.

Juiste materiaal

Wat materiaal betreft, zijn hondenkussens van traagschuim een geweldige keuze voor oudere huisdieren die gewrichts- of mobiliteitsproblemen kunnen hebben, omdat het materiaal zich naar hun lichaam vormt om superieure wervelkolom- en gewrichtsondersteuning te bieden. Voor jongere honden en puppy’s kan een goedkoper bed gevuld met microvezel vulling echter voldoende ondersteuning bieden. Als het gaat om hoezen, hebben dieren de neiging om zich aan te trekken tot zachte materialen zoals microvezel, sherpa-fleece en nepbont, dus houd die stoffen in de gaten om uw pup aan te moedigen het kussen daadwerkelijk te gebruiken. En natuurlijk kunnen verwijderbare en machinewasbare hoezen het je gemakkelijk maken om dingen op te frissen wanneer dat nodig is.

Een eigen plek

Net zoals puppy’s zich veilig en thuis voelen in hun kooien, is een hondenmand een plek waar volwassen honden de baas over hun domein kunnen zijn. De rest van het huis is van de mensen erin en een hond kan zich vaak een tweederangs burger voelen. Als hij echter een bed heeft, geeft het hem een plek waar hij zich kan terugtrekken wanneer hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Bovendien zal het geven van een slaapplaats aan je hond ervoor zorgen dat hij niet slaapt waar je niet wilt dat hij slaapt. Honden zullen proberen een zo comfortabel mogelijke slaapplaats te vinden en zullen vaak gezellig bij je in bed belanden, je mooie meubels krabben of vuil op de mooie tapijten volgen. Een hondenmand die past bij de slaapbehoeften van uw huisdier zal voorkomen dat hij jou lastigvalt of iets anders beschadigt terwijl hij probeert te dutten. Om er echter zeker van te zijn dat je hond het gebruikt, moet je het juiste bed nemen. Grotere rassen hebben grotere hondenkussens nodig en verschillende kussens hebben verschillende functies.

Gezondheid

Slapen op een vloer of een ander hard oppervlak kan schadelijk zijn voor de gezondheid van een hond. Orthopedische hondenkussens kunnen worden gebruikt om de pijn en het ongemak van heupdysplasie, artritis of andere structurele aandoeningen te verlichten. Oudere honden moeten zeker een orthopedisch hondenbed krijgen, omdat ze veel vatbaarder zijn voor deze aandoeningen. Bovendien hebben hondenkussens vaak andere gezondheidsbevorderende aspecten, zoals cederhouten chips die kunnen helpen de geur laag te houden.

Netheid

Laten we eerlijk zijn; hoezeer je je vloeren ook veegt en stofzuigt, het is nog steeds niet de schoonste plek om een dutje te doen. Door je hond een hondenmand te geven, houd je hem schoon. Mocht hij modder en vuil van buiten op zijn slaapruimte volgen, maak je geen zorgen. De meeste hondenkussens worden geleverd met verwijderbare voeringen of andere functies waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dit is aanzienlijk eenvoudiger dan het schoonmaken van alle meubels in jouw huis met een handroller of stofzuiger.