Deseneanimate
Image default
Architecture

Gezellig reizen met je beste vriend

Reizen naar een ver land met je hondenvriend vereist een ander type honden drager dan wanneer je naar een dierenarts gaat. Hetzelfde geldt voor het maken van een wandeling met je hond en wanneer je in een auto reist. 

Kun je twee honden in één drager stoppen?

Twee honden kunnen in één reis automaat reizen als ze allebei voldoende ruimte hebben om zich om te draaien. Je moet voorkomen dat je twee volwassen honden bij elkaar plaatst, omdat dit problemen kan veroorzaken vanwege hun grootteverschil en / of agressiviteit ten opzichte van elkaar. Wanneer kleine puppy’s samen in de kooi zijn, is het kort houden van reizen een veilige optie om veelvoorkomende problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat je bij luchtvaartmaatschappijen de regels van de honden drager controleert als jullie per vliegtuig gaan reizen.

Hoe lang kunnen honden in de reismand blijven?

Als je de grootte van de drager hebt gecontroleerd en uw harige vriend past in de kleine drager, dan zou maximaal 6 uur of 8 maximaal prima en veilig moeten zijn voor jouw hond. Het is belangrijk om uw huisdier te blijven controleren om ervoor te zorgen dat ze zowel comfortabel als veilig zijn. Als de reis langer is dan dat, is het het beste om ze elk uur uit te laten voor voedsel, water en lichaamsbeweging, terwijl je ook van tijd tot tijd de binnentemperatuur controleert! 

Hoe krijg je een hond in een dieren drager?

Als je van plan bent om je hond mee te nemen voor een bezoek aan de dierenarts, dan is het belangrijk dat hij niet bang is om in zijn reismandje te gaan.

Je kunt dit helpen voorkomen door deze eenvoudige tips te volgen voordat je aankomt:

  • Reinig en droog alle oppervlakken af waar nog steeds geuren kunnen zijn, indien mogelijk zonder sterke ontsmettingsmiddelen te gebruiken die angst kunnen veroorzaken.

  • Plaats de drager met deur open in de buurt van de hondenvoer gerechten. Zodra je puppy zich op zijn gemak voelt bij het eten rond de reismand, probeer dan de voerbak in de reismand te verplaatsen.

  • Laat de favoriete deken van je hond en wat traktaties achter in de reismand om jouw puppy naar binnen te lokken.

  • Hoe comfortabeler de pup zich in de buurt van de reismand bevindt, hoe gemakkelijker het werk zal zijn.

Als je pup nog steeds weigert om de reismand in te gaan, volg dan deze stappen:

  • Plaats de drager met de open deur naar het plafond gericht.

  • Wikkel een handdoek om de hond heen. Houd de hond stevig genoeg vast om ontsnapping te voorkomen, maar niet zo stevig dat de ademhaling wordt beperkt en plaats de hond en handdoek snel in de reismand.

  • Sluit de deur je hoeft de handdoek niet te verwijderen.

Sommige honden zullen zich gemakkelijker aanpassen om te reizen, maar voor de meeste pups is het een stressvolle ervaring.

Met jouw pup nu in de draagzak speciaal voor de hond, neem hem van tijd tot tijd mee voor een korte rit om hem te laten wennen aan de ervaring. Met een bandana voor je hond, maak je zijn reis look compleet!